Smarthub update - vinculum 3.0.36 & tpflow 1.3.9 & tpflow 1.3.11

2 Likes

Tpflow-oppdateringen er litt krise. På allerede eksisterende flower er alle if-noder som bruker en global variabel blank. Jeg kan heller ikke velge variabler på nedtrekksmenyen. Samme gjelder for nye if-noder jeg legger inn eventuelt. Men flowene fungerer. Ellers har det dukket opp veldig mange nye globale variabler i listen over disse enn jeg noen sinne har laget. Virkelig mange. Ikke telt dem, men minst 50. Dette er jo ikke bra. Hva tenker du @espen? Andre som opplever det samme?

Ja, nå har dere tøyset det til med tpflow oppdateringen. @mags460 har helt rett, IF-noder med globale variabler er blitt blanke (dette har skjedd før, men har hjulpet og logge inn og ut av TP) . Man kan heller ikke velge variabler i nedtrekksmenyen, står kun default “trigger value”. Flowene virker delvis ikke heller, jeg har noen med globale variabler som virker, og noen som ikke virker. Selv om IF-nodene er blanke i alle tilfeller. Variabel listen under Context er og blitt usannsynlig lang, her er ett lite utdrag av listen

Fint om dere retter opp i dette raskest mulig.

PS: angående vinculum oppdateringen så hjelper det ikke å få valgt “Water boiler” som utstyr, når den står i apparat listen som sensor. Får ikke skrudd den av eller på.

@espen Jobbes det med en fix???

Samme problem her. Flere flows i tp har falt ut og fungerer ikke. Samtidig virker systemet mye mer stabilt og så langt tas alle enheter med i modusskifte. Krysser armer og bein for at det holder seg.

All these variables is a result of automated state tracking for different devices and services . But I have no clue why flows stopped working as expected, that’s something for FH to figure out . I can’t see any of mentioned issues in open version of tpflow .

Sorry FH, men dette suger noe så inn i granskauen! Flowene gjør merkelige ting og henger lenge. Tatt et bilde som viser hva en flow holder på med, jeg aner ikke hva det er. Alle flowene mine gjør dette og da responderer dem ikke før de er ferdige med å terminere et eller annet. Er så frustrert nå!!! Og det skal jo termineres bare 1000 ganger også da, hver gang… Se bildet. Dette er hentet fra en test flow jeg har laget. Trodde første det hadde med globale variabler, men det har det altså ikke. Håpet også at å lage en ny flow kanskje skulle hjelpe, men nei. Og FH er helt tyste, ikke noe respons på om de jobber med feilen eller ikke. Ringt to ganger og ikke fått noe spesielt gode svar. versjonen før 1.6.9 fungerte fint, og jeg opplevde at at huben var veldig stabil og alt var fint. Så oppdateres det og alt rakner og ingen respons. KOM IGJEN FUTUREHOME! Beklager, men nå er jeg frustrert…

Enig i at dette er for dårlig. @espen , er det noen mulighet til å nedgradere frem til feilen er fikset?

Enig @lgrubbmo! Forøvrig funnet ut hva som er det største problemet slik jeg forstår det nå. Termineringen som avsluttes, ref bildet mitt, er allerede kjørende flow. Jeg har valgt at flow skal starte på nytt og gammel kanseleres. Det er det som setter gang det hele. Om frem til terminerinsgprosessen er gjort, trigges ikke floden på nytt.

Utover tp flows som ikke fungerer så for første gang på 2 år er alle enhetene mine med ved modusbytte. Det tar jeg any day for det har frustrert meg. Krysser fingrene for at det holder seg stabilt!

Det kan nok forklare hvorfor noen av mine «custom flows» med lys slår på lyset etter noen minutter

Hei!
Beklager så mye for dette. Vi ser at det har skjedd en glipp i prosessen da vi slapp denne versjonen.
Vi jobber aktivt med feilsøket nå, og vil fortsette med det til problemet blir løst. Jeg kommer til å følge med på dette og oppdatere dere så snart jeg får mer informasjon! Beklager så mye.

2 Likes

@lgrubbmo, @Mariius, @M.Stensrod, @mags460
Kan dere sende meg en melding her med e-posten dere har registrert i FH-appen? Så skal vi downgrade dere til vi får en fiks på dette.

Jeg blir. Ting har aldri før fungert så knirkefritt stabilitetsmessig så jeg vil heller leve med at tp flows ikke fungerer en periode til det kommer en fiks enn å gå tilbake til det gamle. :+1:t2:

1 Like

Da har jeg sendt deg e-posten min. Tusen takk for at dere nå er på ballen😊

1 Like

Har dette også en sammenheng med denne oppdateringen, eller er dette en annen feil?
Visning pr. dag er ok

Dette tror jeg er noe annet. Jeg sjekket opp på testbenken her (med siste public oppdateringer) og det funker fint :thinking: Jeg skal sjekke det ut, men tør ikke love noe rask løsning

@Anders Har dere noe ETA på fiksen av TP-flow?

Hei!
Da var fiksen klar. Versjon 1.3.11 er tilgjengelig nå :+1:
Beklager at feilen dukket opp.

5 Likes

1.3.11 fikset problemet, supert. Det var raskt levert!

1 Like