Homeassistant MQTT spørsmål

Noen som vet hva grunnen er til at port 1884 blir rød/feil i futurehome/fimp integrasjon mot Homeassistant?

Har du prøvd ip adressen istedenfor navn?

Ja - med og uten :8081 og /fimp…

Ligger de på samme nettverk? Jeg når min MQTT fint, men bruker node-red. Har du forsøkt der for å utelukke hvor feilen ligger?

Begge ligger kablet rett på router, så skulle tro det. Router ser også begge, med ip og navn. HA ligger på en rpi3

Du tenker på at tallet blir rødt etter fimpport:?
Det tror jeg egentlig ikke indikerer noe annet enn hva systemet oppfatter teksten som, noe indikeres med rødt, annet med grønt osv.
Jeg kjenner ikke til at det har noe funksjon med om systemet får kontakt eller ikke på det bildet du står i der.

Ah - jeg tok det som en “error”. Forklaringen på github repositoryen var noe vag på dette punktet…

Gjør et nytt forsøk i kveld. Det dukket iallefall ikke opp entities eller devices når jeg lagret🤔 og utifra den guiden jeg fulgte kunne det virke som at den da skulle se alt i FH slik. En kunne legge inn en og en enhet også, men det var fremstilt som “alternativ 2”

Det med fargingen av de forskjellige tall og verdier er - i mangel av bedre norsk - syntax highlighting, finnes i mange texteditorer, bl.a. de som ligger i webinterfacet til HA.
De er også offline, endres ikke før man lagrer og evt. restarter.

Jeg er dog noe usikker på om oppsettet til Rune virker lenger, jeg forsøkte også å følge den, men fikk det aldri opp og gå.
Jeg mener jeg leste noe om dette nylig, der noen refererte til Rune Langseid sitt oppsett, der mener jeg det sto hva de hadde gjort i stedet. Jeg klarer ikke å finne det igjen nå, og usikker på om det var her eller i Slack…

Det kan være verdt et forsøk å gå via node-red, vet flere her har satt opp det, bl.a. @espen, det kan enkelt installeres fra add-on i HA

https://futurehome-community.slack.com/archives/C8SQLCW1X/p1606578623034400

Og her fra Rune selv:
https://futurehome-community.slack.com/archives/CS3V7QEPN/p1597317277233100